Over ons

Welkom in het Erasmeziekenhuis!

Het Erasmeziekenhuis

Het Erasme Ziekenhuis levert sinds 1977 algemene gezondheidszorg op maat van elke patiënt. 
Het ziekenhuis geniet erkenning als Belgisch referentiecentrum voor 12 zeldzame aandoeningen en is lid van diverse Europese referentienetwerken. Het is gevestigd op de Erasmuscampus (Ziekenhuis en Faculteit) in Anderlecht.  
Het zorgverleningsaanbod voor de patiënten wordt vervolledigd met twee interne centra (Erasme Medical Center EMC en Centre Imedia Erasme), een externe polykliniek (Lothier) en twee externe centra (Centre de Traumatologie et de Réadaptation CTR en le Centre de Revalidation gériatrique CRG).

Image
Erasme bâtiment
Image
erasme
Image
consultations

Instelling

Het Erasmeziekenhuis biedt sinds 1977 algemene gezondheidszorg op maat van elke patiënt. Het ziekenhuis geldt als Belgisch referentiecentrum voor 12 zeldzame aandoeningen; het is lid van vele Europese referentienetwerken. Het ziekenhuis is gevestigd op de medische en academische campus Erasme in Anderlecht.

Waarden en missies

Als universitaire instelling heeft het Erasmus Ziekenhuis drie belangrijke missies: patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs. Door middel van deze missies streeft het ziekenhuis ernaar patiënten zorg van de hoogste kwaliteit te bieden en tegelijkertijd wetenschappelijke kennis te bevorderen en deze kennis door te geven aan toekomstige generaties.

Organisatie en instanties

Om zo goed mogelijk aan de verwachtingen van de patiënten te voldoen, beschikt het Erasmus Ziekenhuis over verschillende comités: het Directiecomité, de Raad van Bestuur, de Medische Raad, 

Kwaliteit en Veiligheid

Het Erasmeziekenhuis heeft zich geëngageerd in een actieve inzet tot verbetering van kwaliteit en veiligheid van de zorgverlening.

Patiëntenparticipatie

Het Erasmeziekenhuis hecht véél belang aan de ontwikkeling van het Patiënt-Partnerschap. Wij stimuleren en ondersteunen de patiënt om partner te worden in zijn eigen zorgverlening en willen heel graag dat patiënten die dat wensen, ingeschakeld kunnen worden op het institutionele niveau.